Malzemeler:
3-4 su bardağı un
1/ 2 bardağı fındık yağı
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı şeker
2 Çorba kasiğı yuğurt
1 Paket ınstant maya
İç Harcı:
1 su bardağı tahin
Bir miktar dövülmüş ceviz1/2 su bardağı sıvıyağ
Bir miktar dövülmüş ceviz1/2 su bardağı sıvıyağ
Yumurta sarısı
Susam veya dövülmüş ceviz
Susam veya dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yoğuracağiniz kaba unu koyup, ortasini havuz gibi açin. 1 paket ınstant mayayı ,yumurta ,1Paket margarin, 2 çorba kasigi yogurt, 1 su bardağ süt, ekleyerek karistirin.
Yumusak bir hamur (kulak memesi kıvamında) elde edene kadar yogurun. Bir saat kadar hamuru dinlendirin. Üzeri kapalı bir şekilde.
Daha sonra hamuru tek bir şekilde rulo yaparak 10 -12 bezelere kesin.
Bir bardak tahin ile sıvı yağ karıştırılır. Bezeleri ince açip, aralarina tahinli karışımı sürüp, cevizleri serpiştirip rulo yapıyoruz.. Hamurlar bitene kadar bu islemi uygulayin.
Yufkalari rulo yapın. Yapmış olduğunuz roloları çevire çevire elinizle uzatın.3 rulodan bir gül yapabilirsiniz.(Ben 3 rulodan yaptım)
Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürün. Susam serpin ve önceden isitilmis firinda 200 derece 30 dk.pisirin.
Afiyet Olsun….
en sevdiğim çörektir, öyleki arka arkaya birkaç gün arayla misafirlerime yaptım bende, ..
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Una tarta deliciosa. Saludos desde España
YanıtlaSil