Twitter

9 Şubat 2011

Peynirli Tepsi Böreği


MALZEMELER:


6 Yufka
Çay bardağı yoğurt
250 gr beyaz  peynir
Yarım demet maydanoz
1 Çay bardağı fındık yağ
3 Yumurta







HAZIRLANIŞI:


      Yağladığınız tepsiye yufkayı bütün olarak yayın. Yoğurt, yumurta ve yağı birbirine karıştırıp serdiğiniz yufkanın üzerine kaşıkla gezdiriniz. Diğer yufkaları da kat kat yayarak, üç yufka tamamlanınca içi yayınız. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde döşeyin.

      En üstüne bütün yufka koyup, bolca harç sürünüz. Yada 1 yumurta sarısıyla biraz yoğurdu karıştırıp üzerine  sürebilirsiniz. (Ben bu şekilde yaptım)


      Dilimlere keserek,  fırında kızartın. Çıkınca biraz su serpin. Üzerini kapatarak, yumuşamaya bırakın. Sonra  servis yapınız.


İç hazırlanması:


              Peyniri rendeleyiniz. Maydanozla karıştırıp iç elde ediniz.


Afiyet Olsun….



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...