MALZEMELER:
6 Yufka
Çay bardağı yoğurt
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 Çay bardağı fındık yağ
3 Yumurta
HAZIRLANIŞI:
Yağladığınız tepsiye yufkayı bütün olarak yayın. Yoğurt, yumurta ve yağı birbirine karıştırıp serdiğiniz yufkanın üzerine kaşıkla gezdiriniz. Diğer yufkaları da kat kat yayarak, üç yufka tamamlanınca içi yayınız. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde döşeyin.
En üstüne bütün yufka koyup, bolca harç sürünüz. Yada 1 yumurta sarısıyla biraz yoğurdu karıştırıp üzerine sürebilirsiniz. (Ben bu şekilde yaptım)
Dilimlere keserek, fırında kızartın. Çıkınca biraz su serpin. Üzerini kapatarak, yumuşamaya bırakın. Sonra servis yapınız.
İç hazırlanması:
Peyniri rendeleyiniz. Maydanozla karıştırıp iç elde ediniz.
Afiyet Olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder