Malzemeler:
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
çeyrek paket margarin
1 poşet toz krem şanti
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
çeyrek paket margarin
1 poşet toz krem şanti
İçi için;
Üzeri için;
dövülmüş fındık, çikolata sos
Yapılışı:
öncelikle 4 adet yumurtamızı kırıyoruz. ve üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ediyoruz. Ve bembeyaz olana kadar mikserle karıştırıyoruz yağımızı ilave ediyoruz.
özellikle bu yağ yumuşaklık veriyor, ve biraz daha karıştırıyoruz. Elediğimiz unu ilave ediyoruz. vanilyayı ve kabartma tozunu kısa süre karıştırıyoruz.
Biliyorsunuz, unu ilave ettikten sonra fazla karıştırmıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye karışımımızı ince bir tabaka halinde bırakalım. Fırınımızı 200 derecede 7 dakikayı geçmeyecek şekilde yumuşak bir kek elde edeceğiz. Hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz, tabi kapağını açmadan.
Krema Hazırlanması:
Tenceremize; 1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
birer kaşık; nişasta, un
1 adet yumurtayı ekliyoruz
Ateşe yerleştirmeden önce, karıştırıyoruz.
Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra, margarinimizi ekliyoruz.
Margarin eriyene kadar da karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak vanilyayı ekliyoruz. Ateşi kapatıyoruz.
Kremamızın pürüzsüz olması için kısa süre mikserle karıştırıyoruz.
Bu arada kremamız biraz ılımış oldu son olarak toz krem şantiyi ilave ediyoruz ve 3 dakika kadar çırpıyoruz.
Pandispanyamızı fırınımızdan çıkarıp, kağıdıyla birlikte alıyoruz çok sık olmamak şartıyla sıcak bir şekilde rulo yapıyoruz.
Kağıtla birlikte ve soğuyana kadar bekliyoruz. Pandispanyamızı soğukken
dikkatli bir şekilde açıyoruz. Yüzeyine hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sürüyoruz, ve düzeltiyoruz.
Bu arada kremamız biraz ılımış oldu son olarak toz krem şantiyi ilave ediyoruz ve 3 dakika kadar çırpıyoruz.
Pandispanyamızı fırınımızdan çıkarıp, kağıdıyla birlikte alıyoruz çok sık olmamak şartıyla sıcak bir şekilde rulo yapıyoruz.
Kağıtla birlikte ve soğuyana kadar bekliyoruz. Pandispanyamızı soğukken
dikkatli bir şekilde açıyoruz. Yüzeyine hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sürüyoruz, ve düzeltiyoruz.
Büyüklüğüne göre 2 tane muzu ortadan bölüp aynı yerinden tekrar rulo yapıyoruz, kenarını düzgün olması için kesiyoruz. Tekrar üzerine az miktar da kremayı sürüyoruz.
Üzerine çikolata sos ile süslüyoruz. İsteğe bağlı ne isterseniz onu kullanabilisiniz.
Afiyet Olsun....
çok güzel görünüyor,sunumuda çok şık olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilmerhaba canım bloğun hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.keyifli paylaşımlar diliyorum.ayrıca bloğunu çok beğendim yaptıkların çok estetik ve reçeteleride çok lezzetli görünüyor.seni izlemek çok hoş olacak.izmirden kucak dolsu sevgiler öpücükler.......
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim esracım....
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor akşam akşam canım istedi :) Benim bloguma da beklerim :))
YanıtlaSil