Twitter

29 Kasım 2011

Rulo Pasta


Malzemeler;
4 Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Kakao
Yarım Çay Bardağı Su
NOT: Yumurtalardan 1 Tanesininin Sarısını Ayırıp Kremesına Katıyoruz.

Kreması İçin;

2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
Çeyrek Paket Margarin
1 Paket Vanilya
3 Çorba Kaşığı Elma Marmelat ( Ben Kızılcık Marmelati Kullandım)
1 Çay Bardağı Damla Çikolata

Üzeri İçin;

1 Paket Krem Şanti
1,5 Su Bardağı Soğuk Süt

Yapılışı;

      Öncelikle 4 adet yumurtamızı kırıyoruz. ve üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ediyoruz. Ve bembeyaz olana kadar mikserle karıştırıyoruz yağımızı ilave ediyoruz.
Biliyorsunuz, unu ilave ettikten sonra fazla karıştırmıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye karışımımızı ince bir tabaka halinde bırakalım.
      Fırınımızı 200 derecede 7 dakikayı geçmeyecek şekilde yumuşak bir kek elde edeceğiz. Hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz, tabi kapağını açmadan.


 Krema  Hazırlanması;
Tenceremize; 2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker, unumuzu
1 adet yumurta sarısını ekliyoruz.
Ateşe yerleştirmeden önce,  karıştırıyoruz.
Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra, margarinimizi ekliyoruz.

Margarin eriyene kadar da karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak vanilyayı ekliyoruz. Ateşi kapatıyoruz.
Kremamızın pürüzsüz olması için kısa süre mikserle  karıştırıyoruz. Bu arada kremamız biraz ılımış oldu son olarak 2- 3 dakika kadar çırpıyoruz. 
       Pandispanyamızı fırınımızdan çıkarıp, kağıdıyla birlikte alıyoruz çok sık olmamak şartıyla sıcak bir şekilde rulo yapıyoruz.


Kağıtla birlikte ve ılıyana kadar bekliyoruz. Pandispanyamızı ılıkken dikkatli bir şekilde açıyoruz. 
      Yüzeyine 3 kaşık marmelatımızı sürüyoruz ve hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sürüyoruz, üzerine damla çikolatayı ilave ediyoruz
. Rulo yapıyoruz. 
      Krem şantiyi tarifin üzerindeki şekilde hazırlatıp pstamızı sıvıyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata ile süslüyoruz.

Kaynak: Oktay Usta

Afiyet Olsun......
Sevgiler:))))

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık enfes görünüyor...Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Nasılda muntazam kesilmiş, ben bu pastayı hiç beceremiyorum nedense.Bayıldım görüntüsüne.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nefissss bir şey olmuş gerçekten
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çocukluğumdan beri çok severim bu pastayı..
    nefisss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Benim yaptığım kırılıyor acaba kalın olduğundan olabilirmi? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tombul Tarifler beğendiğine sevindim yorumun için teşekkür ederim canım. Seninde söylediğin gibi kırılmasının sebebi kalın olması ve fazla pişmesi..

    YanıtlaSil
  7. Pasta Köşesi - Aycan - Nilay ve Hayal Cafe yorumlarınız için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...