Malzemeler;
4 Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Kakao
Yarım Çay Bardağı Su
NOT: Yumurtalardan 1 Tanesininin Sarısını Ayırıp Kremesına Katıyoruz.
Kreması İçin;
2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
Çeyrek Paket Margarin
1 Paket Vanilya
3 Çorba Kaşığı Elma Marmelat ( Ben Kızılcık Marmelati Kullandım)
1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzeri İçin;
1 Paket Krem Şanti
1,5 Su Bardağı Soğuk Süt
Yapılışı;
Öncelikle 4 adet yumurtamızı kırıyoruz. ve üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ediyoruz. Ve bembeyaz olana kadar mikserle karıştırıyoruz yağımızı ilave ediyoruz.
Biliyorsunuz, unu ilave ettikten sonra fazla karıştırmıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye karışımımızı ince bir tabaka halinde bırakalım.
Fırınımızı 200 derecede 7 dakikayı geçmeyecek şekilde yumuşak bir kek elde edeceğiz. Hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz, tabi kapağını açmadan.
Krema Hazırlanması;
Tenceremize; 2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker, unumuzu
1 adet yumurta sarısını ekliyoruz.
Ateşe yerleştirmeden önce, karıştırıyoruz.
Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra, margarinimizi ekliyoruz.
Margarin eriyene kadar da karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak vanilyayı ekliyoruz. Ateşi kapatıyoruz.
1 çay bardağı toz şeker, unumuzu
1 adet yumurta sarısını ekliyoruz.
Ateşe yerleştirmeden önce, karıştırıyoruz.
Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra, margarinimizi ekliyoruz.
Margarin eriyene kadar da karıştırmaya devam ediyoruz.
Son olarak vanilyayı ekliyoruz. Ateşi kapatıyoruz.
Kremamızın pürüzsüz olması için kısa süre mikserle karıştırıyoruz. Bu arada kremamız biraz ılımış oldu son olarak 2- 3 dakika kadar çırpıyoruz.
Pandispanyamızı fırınımızdan çıkarıp, kağıdıyla birlikte alıyoruz çok sık olmamak şartıyla sıcak bir şekilde rulo yapıyoruz.
Kağıtla birlikte ve ılıyana kadar bekliyoruz. Pandispanyamızı ılıkken dikkatli bir şekilde açıyoruz.
Yüzeyine 3 kaşık marmelatımızı sürüyoruz ve hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sürüyoruz, üzerine damla çikolatayı ilave ediyoruz. Rulo yapıyoruz.
Pandispanyamızı fırınımızdan çıkarıp, kağıdıyla birlikte alıyoruz çok sık olmamak şartıyla sıcak bir şekilde rulo yapıyoruz.
Kağıtla birlikte ve ılıyana kadar bekliyoruz. Pandispanyamızı ılıkken dikkatli bir şekilde açıyoruz.
Yüzeyine 3 kaşık marmelatımızı sürüyoruz ve hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sürüyoruz, üzerine damla çikolatayı ilave ediyoruz. Rulo yapıyoruz.
Krem şantiyi tarifin üzerindeki şekilde hazırlatıp pstamızı sıvıyoruz. Üzerine rendelenmiş çikolata ile süslüyoruz.
Kaynak: Oktay Usta
Afiyet Olsun......
Sevgiler:))))
Ellerine sağlık enfes görünüyor...Sevgiler:)
YanıtlaSilNasılda muntazam kesilmiş, ben bu pastayı hiç beceremiyorum nedense.Bayıldım görüntüsüne.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefissss bir şey olmuş gerçekten
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftalar dilerim
Sevgiler
Çocukluğumdan beri çok severim bu pastayı..
YanıtlaSilnefisss görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Benim yaptığım kırılıyor acaba kalın olduğundan olabilirmi? Sevgiler...
YanıtlaSilTombul Tarifler beğendiğine sevindim yorumun için teşekkür ederim canım. Seninde söylediğin gibi kırılmasının sebebi kalın olması ve fazla pişmesi..
YanıtlaSilPasta Köşesi - Aycan - Nilay ve Hayal Cafe yorumlarınız için teşekkür ederim..
YanıtlaSil