Malzemeler;
4 yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.
Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını,kaynar su ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma yağı, yoğurdu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını,kaynar su ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma yağı, yoğurdu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin.
Son olarak elenmiş un ve kakaoyu vanilya. kabartma tozu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 24 cm'lik çemberde, 175 derecede 35-40- dakika kadar pişirin. Benim fırınım 30 dk içerisinde pişirdi.
Pasta Kreması için;
1 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nışastası
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 paket krema (200gr)
1 cimdik tuz
100 gr bitter çikolata
Krema için sos tenceresine kuru malzemeleri koyup çırpıcı yardımı ile karıştıralım.Krema ve sütüde ilave edip karıştıralım.Çikolatayı ilave edip karıştırarak ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra biraz daha pişirip göz göz olduktan sonra ateşten alalım. Arada bir karıştırarak soğutalım.
Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 2 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli süt ile çok az ıslatın.
Patın üzerine pastaci kremasını yayın, damla çikolata ve fıstıkları yerleştirin, 2. patı kapatın. Pastayı pastaci kremasından sürün pastayı sıvayın. Hazırladığınız Çikolata bandını dolaptan alarak pastanın yan taraflarına dikkatli bir şekilde uygulayın. Fakat bu işlemi yaparken sevdiklerinizden yardım almanızı öneririm.
Çikolata Bandı;
Çikolata bantını uygularken benmari usulunde 150 gr kuvertur çikolatayı eritiyoruz fakat bu işlemdede dikkatli olmak gerekiyor çikolatanın içerisine asla su girmemeli. Çikolatamız eridikten sonra 10 dk kadar bekletmemiz gerekiyor fakat ben fazla bekletmedim.
Pastamızın çevresinden 5 cm daha uzun şerit kesilir.Üzerine spatula yardımı ile çikolata sürülür. 2 dk sonra tekrar sürülür çok kalın sürmeyin kırılmaya yol açar. Dolapta 2 saat dondurmaya bırakılır. Sonrasında pastanın kenarlarına uygulanır.
Servise yakın bir süre kenar kısmından çok yavaş bir şekilde kağıdı çikolatadan ayırıyoruz.
Üzeri İçin;
Antep Fıstık
Yan Taraflarına Çikolatalı BandıAfiyet Olsun....
nefis olmus canim, goruntusu harika :)
YanıtlaSilellerine saglik :)
çikolata aşkına olsada yesekkkkkkkkkkk
YanıtlaSilcanım çektiiii....
YanıtlaSilçok güzel gözüküyorr...
ellerine sağlık..
Bu ne güzel pasta.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çikolatalı çikolatalı ohh nefis,görüntü desen şahane:)
YanıtlaSilBOL FISTIKLI OLMALIYDI ŞİMDİ BİR DİLİM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
antep fıstıklı herşeyi deli gibi yiyebilirim ,pasta sevmememe rağmen onu bile yerim:)
YanıtlaSilnefis görünüyor eline sağlık..
HArikaa...çok sevdim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık fıstıklı herşeyi yiyebilirim.Canım çekti :) Nefis görünüyor
YanıtlaSilOfff!!! Fıstıklı pasta harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil