4 Adet Yumurta
125 gr Tuzsuz Tereyağ
1 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Un
2-3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paker Vanilin
Yarım Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Fındık, Ceviz (İsteğe Bağlı)
320 gr Bitter Çikolata
ÇİKOLATA SOSU:
Tereyağını benmari usulu eritiyoruz.
Yağımız biraz eridikten sonra çikolatalarımızı ilave ediyoruz.
Yağımız ve çikolatamız eridikten sonra kakao ilave ediyoruz.
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları, şekeri ve vanilin mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikseri kullanmıyoruz. Spatula ile devam ediyoruz. Çikolata sosumuzdan, yumurtalı karışımımıza azar azar ekleyip altan üste doğru karıştıyoruz. Yarım çay kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz. Elenmiş unu azar azar ekleyip tekrar altan üste doğru karıştırıyoruz. Bu aşamada fındıkları ilave ediyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz borcama veya kalıba boşaltıyoruz. 180 decede 25-30 dk pişiriyoruz. Kürdan testi yaptığımızda kürdan kekin kırıntılarıyla çıkması gerekiyor.
SEVGİLER:)
AFİYET OLSUN.
cok severim, ellerine saglik :)
YanıtlaSilNiloş görünce adaşız zannettim. bloguna bayıldım.
YanıtlaSilListeme ekledim.Sevgiler