18 Ekim 2011
Çilek Jöleli Elmalı Turta
Malzemeler;
125 gr Tuzsuz Terayağ veya Margarin
250 gr un
50 gr Pudra Şekeri
1 Çimdik Tuz
1 Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Süt
Turtanın Harcı;
2 Adet Elma
1/2 S u Bardağı Ceviz
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Kuş üzümü (İsteğe Bağlı)
Hazırlanışı;
Öncelikle elenmiş unu karıştırma kabına alın, bir çimdik tuzu ekleyin, pudra şekerini yağı ilave edin ve hamuru hızlı bir şekilde yoğurun hamur topak topak olunca karışımın toparlanmaması için 1 yumurtayı ve 2-3 yemek kaşığı sütü çırparak hamura fazla olmayacak şekilde bir kaç yemek kaşığı hamura ilave ediyoruz. Bunu yapmamızın amacımız hamuru toparlamak ve yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru 30 dk dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu aşamada hamuru dolaptan çıkarıp biraz daha yoğuruyoruz. Hamurda ceviz büyüklüğünde parcalar alıyoruz, un yardımıyla merdaneyle hamuru açıyoruz.
Tart kalıbına ince bir şekilde yerleştiriyoruz ve kürdanla hamura delikler açıyoruz ve 15-20 dk dolapta bekletiyoruz, son bir kaç delilke tekrar deliyoruz.
Yağlı kağıt koyarak içine kuru bakliyat koyarak fırında 15-20 dk üzeri pembeleşene kadar fırında tutuyoruz.
Üzerine iç malzemesini iyice yayıp üstüne de arta kalan hamurlardan fotoğraftaki gibi kafes görünümü yaparak turtayı kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Üzerini nasıl süslemek isterseniz o şekilde süsleyin yada benim gibi çilek jölesiyle yapabilirsiniz .
Sevgiler
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder