Malzemeler:
6 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
Yarım Su Bardağı Kakao
100 gr Tereyağ
1 Vanilya Özütü veya
1 Vanilin
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Yumurları aklarını ve sarılarını ayırıp şekeri, vanilya özütümüzü
yumurta aklarımızla çırpma teli ile ilk önce çırpıyoruz. Daha sonra karışımımız kabarana ve köpürüne kadar yaklaşık 10-15 dk. çırpıyoruz.
Katı malzemelerimizi unumuzu, kakaomuzu eleyerek çırpıcı ile biraz karıştırıp malzememizi ekliyoruz. Bu aşamada artık spatula kullanarak iyice karıştırıyoruz. Ve cevizi ekliyoruz.
Son aşamada yağımızı eritip 2-3 kaşık karışımımızı yağın içerisinde karıştırarak yağlı karışımımızı diğer karışımımıza ekliyoruz. Tabiki yağlı karışımımız ılık olacak.
Son olarak kalıbımızı karışımızı boşaltıyoruz. 175 dercede 25-30 dk pişiriyoruz.
Kreması için:
200 ml (1 küçük kutu) krema
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
4 yemek kaşığı toz crem ole
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı antep fısıtığıBunun için kremayı bir kaba alıp kısık ateşte karıştıra karıştıra ısıtalım ve kaynayınca ocaktan alıp içine tereyağı ve küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ilave edelim ve karıştıra karıştıra eritelim.
Eridikten sonra da karıştırarak soğutalım.
Ilık hale geldiğinde veya tamamen soğuyunca 4yemek kaşığı crem oleyi koyup mikserde kıvamı koyulaşıncaya kadar kısa süreli çırpalım.
Daha sonra kremamızı pastamıza sıvayalım istediğiniz şekilde süsleyin.
Sevgiler:)
Afiyet Olsun.
mmm::))
YanıtlaSilennfess bir sunum..
alttaki tabağı alabilirmiyim müsadenizle:)
ellerinize sağlık...
takipçisiyim sayfanızın...
bende sizi beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...
bir de minicik bir öneri:
YanıtlaSilyorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırsanız,size daha çok yorum ulaşacaktır...
kolaylıklar diliyorum...:)
This cake looks delicious! I love chocolate! You have a nice blog, with interesting recipes!
YanıtlaSil