Twitter

23 Ekim 2011

Fıstıklı İrmik Helvası


125 gr Tereyağ  veya Margarin
2 Su Bardağı İrmik
Dolmalık Fıstık
2 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Şeker

Hazırlanışı;
   
      Öncelikle tencerede şeker, süt ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuması için bir kenara koyun.
     Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. İçine fıstıklarla irmiği beraber ekleyin. İkisini güzelce kavurun.
     Ne kadar çok kavurursanız rengi de o kadar koyulaşıyor. 
İrmik ve fıstıklar yeterince kavrulduğu zaman, üzerine soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş döküyoruz. Bu esnada biraz dikkatli olmak gerekiyor..
     Helvayı karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Bir süre soğuduktan sonra isterseniz kâselerde servis edin, isterseniz kâseleri ters çevirin.

Afiyet Olsun.
Sevgiler:)


1 yorum:

  1. Kaç gündür canım çekiyor irmik helvası ama bir türlü fırsat bulup yapamadım..
    Şimdi görünce fena oldum..:))
    Ellerine sağlık cnaım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...