6 su bardağı söke un
Yarım paket yaş maya
Tuz, Su
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
İç Harcı;
Patetes,Soğan
Maydonoz
Karıştırma kabına 6 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket mayayı ekleyin. Üzerine tuz ve alabildiğ kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine sıvı yağ ekleyin. Hamuru tekrar açın.
İç Harcı İçin;
Patetesleri rendeleyin ve
üzerine ince kıyılmış soğanı
ve maydonozu ilave edin
soğuduktan sonra iç harca
tuz, karabiber ve pulbiberi
ekleyin. Hamuru rulo yapın
üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik
fırında pişirin...
Elde açma gibisi varmı..
YanıtlaSilLezzetine doyum olmaz..
Ellerine sağlık canım..
niloşcum tanıştığımsa memnunoldum
YanıtlaSilmmmmm ellerine sağlık çok güzel.
bana da beklerim.
harikaa ellerinize sağlık
YanıtlaSilhımmm elde açma börek deyince akan sular durur bende,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım nerelerdesin ?
YanıtlaSilUmarım herşey youndadır..
Sevgiler.
Canım benimmm hayırlı olsun.Allah sağlıkla kucağına almayı nasipe tsin inşallah..
YanıtlaSilZor bir dönem bu bu bulantılar insanı bezdirebiliyor ama değer..:))
Kendine çok iyi bak canım..
Öpüyorum.