Twitter

13 Şubat 2012

Patetesli El Açma Börek

Malzemeler;
6 su bardağı söke un
Yarım paket yaş maya
Tuz, Su 
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta

İç Harcı;
Patetes,Soğan 
Maydonoz

     
       Karıştırma kabına 6 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket mayayı ekleyin. Üzerine tuz ve alabildiğ kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine sıvı yağ ekleyin. Hamuru tekrar açın.


İç Harcı İçin;

     Patetesleri rendeleyin ve
üzerine ince kıyılmış soğanı
 ve maydonozu ilave edin
 soğuduktan sonra iç harca
 tuz, karabiber ve pulbiberi
ekleyin. Hamuru rulo yapın
üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik
fırında pişirin...  


6 yorum:

  1. Elde açma gibisi varmı..
    Lezzetine doyum olmaz..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. niloşcum tanıştığımsa memnunoldum
    mmmmm ellerine sağlık çok güzel.
    bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  3. hımmm elde açma börek deyince akan sular durur bende,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Canım nerelerdesin ?
    Umarım herşey youndadır..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım benimmm hayırlı olsun.Allah sağlıkla kucağına almayı nasipe tsin inşallah..
    Zor bir dönem bu bu bulantılar insanı bezdirebiliyor ama değer..:))
    Kendine çok iyi bak canım..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...