Malzemeler;
2 yumurta az çırpılmış
1/2 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ veya margarin
2-3 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
2 orta olgunlukta muz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hazırlanışı;
Tereyağ ve şekeri kremsi kıvama gelen kadar mikserle çırpın. Yumurtayı, çırpmaya devam ederek ekleyin. Bütün malzemeleri karışım pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. Kekin üzeri kızarıp 45 dak sonunda batırılan kürdan temiz çıkana kadar hiç kapağını açmadan pişirin.
GÖRÜNTÜ YİNE ŞAHANE CANIM OH KAHVE KEYFİNİN YANINA HARİKA:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEpey uzun zaman önce muzlu kek yapmıştım,iyi oldu görmem tekrar yapıp fotoğrafını yenilemeli..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
hımmmmm çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen fındıkta koyarım, Ben buna banana bread derim ve fındık eklerim.Elinize sağlık
YanıtlaSildaha evvel bende muzlu bir kek yapmıştım,pişerken evi nasıl bir koku alıyor,bayılıyorum,ellerine sağlık kekin nefis görünüyor..
YanıtlaSil