Malzemeler;
4 Yumurta
1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
120 gr Acı Bittet Çikolata ( Benmari Usulu Eritilecek)
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.
Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını,kaynar su ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma yağı, yoğurdu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin.
Son olarak elenmiş un ve kakaoyu vanilya. kabartma tozu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 24 cm'lik çemberde, 175 derecede 35-40- dakika kadar pişirin.
Karamelli Ganaj;
4 çorba kaşığı şeker
200g bitter kuvertur çikolata, kırık
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ, yumuşamış2/3 su bardağında 1 çorba kaşığı eksik krema
Karamelli Ganaj;
4 çorba kaşığı şeker
200g bitter kuvertur çikolata, kırık
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ, yumuşamış2/3 su bardağında 1 çorba kaşığı eksik krema
Küçük sos tenceresinde şekeri düzgün bir tabaka olarak yayıp eritin.
Orta ateşte şekeri eritirken kesinlikle karıştırmayın fakat kontrolünüzdede olsun. Ara ara tavayı eğerek yön vermeye çalışın. Şeker koyu rengini alınca altını kapattın. Şekeri eritirken kremayıda kaynama noktasına kadar ısıtın.
Karameli kremaya yavaş yavaş dökerek dikkatlice karıştırın. Bu karışımı da bitter çikolatanın üzerine dökün ve 30 saniye bekleyip, düzgün bir şekilde karıştırın.
Son olarak karışıma yumuşak tereyağını ekleyip,mikserle çırpıp birbirine karışmasını sağlayın. Bu aşamada artık çikolata düzgün ve parlak olmalıdır.
Pasta Kreması için;
Orta ateşte şekeri eritirken kesinlikle karıştırmayın fakat kontrolünüzdede olsun. Ara ara tavayı eğerek yön vermeye çalışın. Şeker koyu rengini alınca altını kapattın. Şekeri eritirken kremayıda kaynama noktasına kadar ısıtın.
Karameli kremaya yavaş yavaş dökerek dikkatlice karıştırın. Bu karışımı da bitter çikolatanın üzerine dökün ve 30 saniye bekleyip, düzgün bir şekilde karıştırın.
Son olarak karışıma yumuşak tereyağını ekleyip,mikserle çırpıp birbirine karışmasını sağlayın. Bu aşamada artık çikolata düzgün ve parlak olmalıdır.
Pasta Kreması için;
Dr.oetker Pasta Kremesı
Pastanın Birleştirilmesi;
Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 2 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın.
Patın üzerine karamelli ganajı yayın, muzları yerleştirin,
2. patı kapatın. Pastayı karamelli ganajı sürün ve dr.oetker çikolatalı pasta kreması kakaolu tarife göre uygulayıp pastayı sıvayın.Hazırladığınız parlak sosu döküp dolapta bekletin.
Parlak Sos;
Parlak Sos;
1 tatlı kaşığı jelatin
1/4 su bardağı krema
5 çorba kaşığı şeker
1/4 su bardağı su
1/3 su bardağı kakao
Soğuk suda jelatini 10 dk bekletip yumuşatın
Kalan malzemeyi kaynatın .
Karışımı jelatini ekleyip karıştırın
Bir süre soğutun ve sonra kullanın.
ohhh mis gibi mis tatlı delisi olan tam benlik...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
pastaya en çok yakışan meyveler bana göre muz ve frambuazdır,nefis görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilO dilim benim olmalıyıdı off..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler canım..
muz ve çikolata birbirine çok yakışır..çok güzel gözüküyor pastanız..Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSiloffff çok baştan çıkarıcı:))
YanıtlaSilRiquísima tarta. Saludos
YanıtlaSilÇok beğendim. Elinize sağlık:)
YanıtlaSil