Twitter

2 Ocak 2012

Kakaolu Muzlu Pasta


Malzemeler;
4 Yumurta
1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
120 gr Acı Bittet Çikolata ( Benmari Usulu Eritilecek)


      Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.
      Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarını,kaynar su ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma yağı, yoğurdu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
      Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin. 
      Son olarak elenmiş un ve kakaoyu vanilya. kabartma tozu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 24 cm'lik çemberde, 175 derecede 35-40- dakika kadar pişirin.

Karamelli Ganaj;

4 çorba kaşığı  şeker
200g bitter kuvertur çikolata, kırık
2 çorba kaşığı  tuzsuz tereyağ, yumuşamış
2/3 su bardağında 1 çorba kaşığı eksik krema
   
      Küçük sos tenceresinde şekeri düzgün bir tabaka olarak yayıp eritin.
     Orta ateşte şekeri eritirken kesinlikle karıştırmayın fakat kontrolünüzdede olsun. Ara ara tavayı eğerek yön vermeye çalışın. Şeker koyu  rengini alınca altını kapattın. Şekeri eritirken kremayıda kaynama noktasına kadar ısıtın.
      Karameli kremaya yavaş yavaş dökerek dikkatlice karıştırın. Bu karışımı da bitter çikolatanın üzerine dökün ve 30 saniye bekleyip, düzgün bir şekilde karıştırın.
       Son olarak karışıma yumuşak tereyağını ekleyip,mikserle çırpıp birbirine karışmasını sağlayın. Bu aşamada artık çikolata düzgün ve parlak olmalıdır.


Pasta Kreması için;
Dr.oetker Pasta Kremesı

Pastanın Birleştirilmesi;

      Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 2 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın.
       Patın üzerine karamelli ganajı yayın, muzları yerleştirin,
2. patı kapatın. Pastayı    karamelli ganajı sürün ve dr.oetker çikolatalı pasta kreması kakaolu tarife göre uygulayıp pastayı sıvayın.Hazırladığınız parlak sosu döküp dolapta bekletin.

Parlak Sos;

1 tatlı kaşığı jelatin
1/4 su bardağı  krema
5 çorba kaşığı  şeker
1/4 su bardağı su
1/3 su bardağı  kakao


Soğuk suda jelatini 10 dk bekletip yumuşatın
Kalan malzemeyi kaynatın .
Karışımı jelatini ekleyip karıştırın
Bir süre soğutun ve sonra kullanın.

7 yorum:

  1. ohhh mis gibi mis tatlı delisi olan tam benlik...
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. pastaya en çok yakışan meyveler bana göre muz ve frambuazdır,nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. O dilim benim olmalıyıdı off..:))
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  4. muz ve çikolata birbirine çok yakışır..çok güzel gözüküyor pastanız..Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. offff çok baştan çıkarıcı:))

    YanıtlaSil
  6. Riquísima tarta. Saludos

    YanıtlaSil
  7. Çok beğendim. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...