Twitter

25 Aralık 2011

Su Böreği



Malzemeler;

5 Yumurta
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1  Yemek kaşığı tuz
5 Su Bardağı Un (Kulak Memesi Yumuşaklığında Olacak Sert Olursa Açılması Zor Olur .
1 Paket Margarin
2 Kaşık Tereyağı
1 Yemek Tabağı Peynir(Çökelik)

veya sert Tam Yağlı Peynir

Yapılışı;

      Bütün hamur malzemelerini hamur yoğurma kabına boşaltıyoruz. Ortadan karıştırmaya başlıyoruz. Az az su ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
      Hamuru küçük yuvarlaklar olarak açıyoruz 10 adet aralarına un serpip üst,üste diziyoruz. Sonra ters çevirip ilk açtığımız yufkayı açarak tepsi buyutuna getiriyoruz. Bu şekilde 10 adet yufkayı açıyoruz. Hepsi bittiği anda önceden kaynattığımız bir tencere suya 1 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz.
      Başka bir kaba soğuk su koyuyoruz. Daha sonra erittiğimiz margarin tereyağ karışımından 4 Yemek kaşığı tepsiye koyup heryerini bolca fırça yardımı ile yağlıyoruz.
      Bir kuru yufka açıyoruz (haşlanmadan) tepsimize yerleştirip yufkanın üzerine2 kaşık yağ gezdiriyoruz, diğer yufkayı haşlıyoruz 1 dakika kadar daha sonra çıkarıp soğuk suyun içine narin bir şekilde bırakıyoruz yufkayı elimizle süzerek alıp temiz mutfak havlusu ile suyunu alıp tepsiye narin bir şekilde yayıyoruz üzerine tekrar 2 kaşık yağ ile yağlıyoruz. Her katı aynı şekilde tekrarlıyoruz yanlız beşinci katında peynir ilave ediyoruz. 9 .yufkaya kadar bu şekilde uygulayarak böreğimizi yapıyoruz.

      10. yufkamızı yani en üstteki yufkamızı haşlamadan böreğimizin üzerine kuru olarak kapatıyoruz. Üzerine kalan yağımızdan fırça yardımı ile yağlıyoruz. 
Fırını 200 derecede ısıtıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, altını spatula veya bıçak yardımı ile kontrol ederek pişiriyoruz.
      Biraz zahmetli ama çok lezzetli oldu.Bu ilk su böreğim olmasına rağmen çok güzel yorumlar aldım ben tavsiye ederim.


Afiyet Olsun....

6 yorum:

  1. of nilüferciğim harikasın. börekler çok güzel görünüyor benim de ilk paylaştığım tarifimdi. ellerine sağlık. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. böreklerin en zahmetlisi ve en kıymetlisi tartışmasız ellerine sağlık canım harika:)

    YanıtlaSil
  3. Offff nasılda güzel görünüyorlar böye..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Nefisslerrrr

    YanıtlaSil
  4. İl su böreğimi yaptığımda tek tek açmıştım daha doğrusu açamamıştım. Eşimi çağırıp açtırmıştım. Benim ki bana epey zehmetli geldi.
    Nefis görünüyor. Olsada yesek gerçekten
    Ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık canım ne kadar guzel gorunuyor su boregı soyle çayımın yanına ne guzel yakışır harıka

    YanıtlaSil
  6. Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.


    Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...