Twitter

19 Aralık 2011

Aşure



Malzemeler;

1 Kilo Buğday
1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Nohut
1 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
Yarım Su Bardağı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Fındık
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
15 Adet Kayısı
6 Adet İncir
3 Yemek kaşığı Gülsuyu
1 Portakal Kabuğu Rendesi
5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt

Üzeri İçin;
Nar, Fındık, Ceviz, Yeşil Fıstık, Tarçın


Yapılışı;

      Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatın. Suyunu süzüp,tencereye aktarın. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatın.Buğdayları yıkadıktan sonra sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın.
      Büyük bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları aktarın. Yıkanmış pirinci de ilave edin.
      Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ara ara  karıştırın dibi tutmasın.Gülsuyunu ve rendelediğimiz portakal kabuğunu da ilave ettikten sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz ve altını kapatın. İncirleri ilave edin ve karıştırın.
      Aşuremizi kaplara paylaştırdıktan sonra üzerlerine ceviz, fındık, yeşil fıstık, tarçın ile servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Ne güzel anlatıp ne güzel fotoğraflamışın canım...
    Benim gözüm korkuyor tarif etmeye:)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık..çok güzel görünüyor..ben de bu haftasonu aşure yapıcam..bu tariften yararlanacağım mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...