Pandispanya İçin
Malzemeler:
1 Su bardağı şeker
8 Yumurta
1/2 su bardağı nişasta
2 Su bardağı sinangil kakaolu un
2 Çorba kaşığı kakao
1 Çorba kaşığı dolusu nescafe klasik
Yarım su bardağı kaynar su
1 Tatlı kaşığı şeker
4 Adet muz
Kakaolu Pasta Dolgu Kreması:
2 Su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı kakao
1/5 yemek kaşığı un
1/3 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 Yumurta
Yarım paket süt kreması
Pandispanyanın Yapılışı:
Nescafe ve 1 tatlı kaşığı şekeri kaynar suya ekleyin karıştırın iyice eritin. Soğumaya bırakın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına şekerin yarısı eklenir mikserle katılaşana kadar çırpılır. Soğumuş olan nescafeyi yumurta sarısına ekleyin karıştırın yumurta akına ilave edin karıştırın.
Diğer un, kakao, nişastayı karıştırın eleyin karışıma iki aşada ekleyin karıştırın. Kalıbın altına yağlı kağıt serilmiş 26 cm kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış fırınında 185 derecede pişirin. 1 gece dinlendirin yada 5 saat dinlenmesi yeterli olacaktır. Pandispanyaları 2 veya 3 pata ayırın (ben iki pata ayırdım)
Kremayı hazırlayın. Her katı şekerli süt ile fırça yardımı ile ıslatın veya su ile ıslatın ve kremadan eşit bir şekilde sürün. Muzları yuvarlak olarak dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. Sonra diğer patlara aynı işlemi uygulayın. En üste ve kenarlara kremadan sürün. Doşapta 2 saat dinlendirin. Tekrar kalan kremadan sürün düzeltin. İstediğiniz şekilde süsleyin tekrar dolapta dinlendirin. Servis yapın.
Dolgu Kremanın Yapılışı:
Kapaklı bir sos tenceresine tüm malzemeleri ekleyin ve ateş üzerine almadan bir çırpma teli ile güzelce karıştırın. Sonra kısık ateşde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyin karıştırın kapağını kapatıp soğutup.
Bir yandan süt kremasını mikserle sert bir kıvam alana kadar çırpın ve dolapta tutun. Muhallebimiz soğuyunca, hazırlamış olduğumuz süt kremasını ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikserle çırpıyoruz.
Afiyet Olsun....
Merhabalar,
YanıtlaSilPasta harika görünüyor. Hem de muzlu! :)
Asla hayır diyemem.
Ellerinize / gönlünüze sağlık.
( İnceliğiniz ve hassasiyetiniz için gönülden teşekkür ediyorum )
Kalbi sevgi ve selamlarımla
Muzlu pastaları çok severim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelamlar;