Twitter

25 Mart 2011

Lorlu Kurabiye


       Malzemeler;

      250 g tatlı lor
      1 yumurta
      1 Yumurta sarısı
      1 Poşet Dr. Oetker Gourmet Şekerli Vanilin
      100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ
      170 g (1 su bardağı) toz şeker
      2 Yemek kaşığı limon suyu
      350 g (3-3,5 su bardağı) un
      1 Çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
      2 Küçük parça ince öğütülmüş damla sakızı

Üzeri için:

      1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
       Tatlı lor, yumurta, yumurta sarısı, şekerli vanilin, sıvı yağ, toz şeker ve limon suyunu bir çırpma kabına alın, mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, öğütülmüş damla sakızı ile birlikte karışıma ilave edin ve iyice yoğurun.
      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın,  yumurta sarısıını fırça yardımı ile sürün . Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.


Sevgiyle Kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...