Twitter

31 Ocak 2011

Cevizli Tahinli Çörek

Malzemeler:


 3-4 su bardağı un
1/ 2 bardağı fındık yağı
1 Su bardağı süt
2  Adet yumurta
1 Çorba kaşığı şeker
2 Çorba kasiğı  yuğurt
1 Paket ınstant maya


İç Harcı:
1 su bardağı tahin
Bir miktar dövülmüş ceviz1/2 su bardağı sıvıyağ

Üzeri  İçin:
Yumurta sarısı
Susam veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:
      Yoğuracağiniz kaba unu koyup, ortasini havuz gibi açin. 1  paket ınstant mayayı  ,yumurta ,1Paket margarin, 2 çorba kasigi yogurt, 1 su bardağ süt, ekleyerek karistirin.
      Yumusak bir hamur (kulak memesi kıvamında) elde edene kadar yogurun. Bir saat kadar hamuru dinlendirin. Üzeri kapalı bir şekilde.
      Daha sonra hamuru tek bir şekilde rulo yaparak 10 -12 bezelere kesin.
      Bir bardak tahin ile sıvı yağ karıştırılır. Bezeleri ince açip, aralarina  tahinli karışımı sürüp, cevizleri serpiştirip rulo yapıyoruz.. Hamurlar bitene kadar bu islemi uygulayin. 
      Yufkalari rulo yapın. Yapmış olduğunuz roloları çevire çevire elinizle uzatın.3 rulodan  bir gül yapabilirsiniz.(Ben 3 rulodan yaptım)
      Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürün. Susam serpin ve önceden isitilmis firinda 200 derece 30 dk.pisirin.

Afiyet Olsun….

2 yorum:

  1. en sevdiğim çörektir, öyleki arka arkaya birkaç gün arayla misafirlerime yaptım bende, ..
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Una tarta deliciosa. Saludos desde España

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...