Twitter

28 Şubat 2011

Havuçlu Kek



Malzemeler:

4 Yumurta
1 Su bardağından 1 parmak az şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı  un 
1 Su bardağı rendelenmiş havuç
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu 
2 Tatlı kaşığı tarçın
1 Limon kabuğu rendesi veya
100 gr toz fındık veya ceviz

Hazırlanışı:

      Yumurtaları  ve şekeri şeker eriyene karda mikserle çırpıyoruz. Şeker eridikten sonra yağımızı ilave ediyoruz. Bundan sonraki işlemimizde tahta kaşık veya silikon çırpıcı ile devam ediyoruz. Havuç, vanilya, kabartma tozu, tarçın, limon kabuğu ve elediğimiz unumuzu ilave ediyoruz.

Yağlanmış ve hafif unlanmış kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısınmış fırınımız da  170 derece de ortalama 40 dakika  pişiriyoruz. Tabi  ki fırın  kapağımızı ilk 30  dk açmıyoruz. Piştiğini anlamak için bir kürdanı kekimize     batırıyoruz  kürdanımız temiz çıkarsa kekimiz piştiğini anlıyoruz.

Afiyet Olsun....

1 yorum:

  1. havuçlu kek çok nefis oluyor gerçekten.ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...