Twitter

4 Nisan 2015

3-2-1 POĞAÇA

Malzemeler;

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ
3 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı kadar un (unu azar azar ilave edin)


İç için;
Beyaz peynir
Bir miktar maydonoz

Üzeri için

Galeta unu





Yapılışı;


Yoğurma kabımıza yoğurt sıvı yağ ve 3 paket kabartma tozunun tamamını ekleyin.

ardından 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve bu karışımı karıştırın daha sonra azar azar un ilave edin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun, hazırladığınız poğaça hamurunun üzerini streçle kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirin.
(Mayalı bir hamur olmadığı için dinlendirdiğiniz süre boyunca hamur kabarmayacaktır.)
Başka bir kaba beyaz peynir koyarak ince doğranmış maydonozu ekleyin çatal yardımı ile iyice ezin, dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde hafifçe açarak peynirli karışımdan bir miktar alarak hamuru kapatın.
Hazırladığınız peynirli hamurları galeta ununa bulayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serin önceden ısıtılmış 180° fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin (20 dakika kadar) 
Poğaçalarımızı fırından çıkarıp sıcak olarak servis etmemizi öneririm.

Afiyet olsun sevgilerimle.. 








3 yorum:

  1. bende de bugün bu poğaça var ne tesadüf
    herhalde bir biz kalmışız yayınlamakta geciken
    ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Evet elifcim bende bloğumda fark ettim neden yapıp yayınlamıyorsun diye söylendim kendimce bütün sayfallar var haklısın biz geçikmişiz galiba olsun geç olsun güç olmasın değilmi ama:)

    YanıtlaSil
  3. Böyle pratik tariflere çok ihtiyacımız oluyor gerçekten...Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...