Twitter

5 Aralık 2010

Elmalı Turta




Elmalı Turta

Malzemeler:

3,5 su bardağı un
250 gr margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(Dr. Oetker Gourmet olan)

İçi için:

3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz karanfil
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:

Unu eleyip ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurun.

Üzerine streç film sarıp buzdolabında bekletin.Bu arada elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeledikten sonra bir tencerede soteleyin, karanfil, tarçın ve ceviz ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra ılımaya bırakın.

 Buzdolabında dinlenmiş hamuru tart kalıbınız büyüklüğünde açın ve hamuru tart kalıbına iyice yerleştirin.

Üzerine iç malzemesini iyice yayıp üstüne de arta kalan hamurlardan fotoğraftaki gibi kafes görünümü yaparak turtayı kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin..

 Afiyet olsun….




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...