Malzemeler;
250 gr tereyağı
80 gr pudra şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
300 gr un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı süt
50 gr bitter çikolata
Hazırlaması;
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Pirinç unu, un, süt ve hindistan cevizini ekleyip yoğurun.
Hamurdan parçalar alıp
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin ve tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Ilındıktan sonra yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ve kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın.
Donması için serin bir yerde beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder