Twitter

9 Aralık 2010

Keşkül

Malzemeler;
1 Lt süt
1 Su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 Adet Yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 paket vanilya


Hazırlanışı;

      Vanilya Hindistan cevizi ve fındık hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
      Ocaktan almadan önce vanilyayı, hindistan cevizini ve fındığı ilave edin  ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.
      Üzerine isteğinize bağlı hindistan cevizi ve fındık ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...