Malzemeler
1 su bardağı
yoğurt
2 adet
yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 yemek
kaşığı şeker
1 su bardağı
zeytinyağı
2 su bardağı
süt
2 silme
tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı
un
1 Tatlı kaşığı kuru maya
İç
malzemesi
4 adet
haşlanmış patates
100 gr.
beyaz peynir
Karabiber,
kimyon, kırmızı biber
Yarım demet
maydanoz
Üzerine
sürmek için
150 gr.
eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle yumaşak bir hamur yoğurun.
Üzerini streçleyerek mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken patatesli iç harcı hazırlayın,
Haşlanmış patatesleri doğrayın.
Sıvı yağda soğanı kavurarak 1 tatlı kaşığı salça, maydanoz ve baharatları ekleyin.
Doğradığımız patatesleri ekleyerek karıştırın.
Mayalanan hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş tereyağından sürerek zarf gibi katlayın.
Hamuru buzlukta bekletin. Biraz toparlandıktan sonra çıkarın ve yine çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamurun altına ve üzerine az miktarda un serperek merdaneyle dikdörtgen şekli verin.
Üzerine erimiş tereyağından veya margarinden sürerek patatesli iç harcını her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan ve tam koparmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın
Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otunu veya susam serpin ve mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
170° ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. "İçini çekmesi için düşük derecede pişirmenizi öneririm"
Sevgilerimle
Hamur malzemeleriyle yumaşak bir hamur yoğurun.
Üzerini streçleyerek mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken patatesli iç harcı hazırlayın,
Haşlanmış patatesleri doğrayın.
Sıvı yağda soğanı kavurarak 1 tatlı kaşığı salça, maydanoz ve baharatları ekleyin.
Doğradığımız patatesleri ekleyerek karıştırın.
Mayalanan hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş tereyağından sürerek zarf gibi katlayın.
Hamuru buzlukta bekletin. Biraz toparlandıktan sonra çıkarın ve yine çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamurun altına ve üzerine az miktarda un serperek merdaneyle dikdörtgen şekli verin.
Üzerine erimiş tereyağından veya margarinden sürerek patatesli iç harcını her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan ve tam koparmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın
Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otunu veya susam serpin ve mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
170° ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. "İçini çekmesi için düşük derecede pişirmenizi öneririm"
Sevgilerimle
Bu böreği kesinlikle denemeliyim, iştah açıcı duruyor ;)
YanıtlaSiltavsiye ederim tuğbacığım en kısa zamanda dene canım
YanıtlaSil