Twitter

14 Mart 2015

Güneş Böreği


Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı süt
2 silme tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
1 Tatlı kaşığı kuru maya

 İç malzemesi
4 adet haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
Karabiber, kimyon, kırmızı biber
Yarım demet maydanoz

Üzerine sürmek için
150 gr. eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle yumaşak bir hamur yoğurun.
Üzerini streçleyerek mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken patatesli iç harcı hazırlayın,
Haşlanmış patatesleri doğrayın.
Sıvı yağda soğanı kavurarak 1 tatlı kaşığı salça, maydanoz ve baharatları ekleyin.
Doğradığımız patatesleri ekleyerek karıştırın.
Mayalanan hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş tereyağından sürerek zarf gibi katlayın.
Hamuru buzlukta bekletin. Biraz toparlandıktan sonra çıkarın ve yine çok ince olmayacak şekilde açın.
Açtığınız hamurun altına ve üzerine az miktarda un serperek merdaneyle dikdörtgen şekli verin.
Üzerine erimiş tereyağından veya margarinden sürerek patatesli iç harcını her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan ve tam koparmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın
Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otunu veya susam serpin ve mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
170° ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. "İçini çekmesi için düşük derecede pişirmenizi öneririm"
Sevgilerimle


2 yorum:

  1. Bu böreği kesinlikle denemeliyim, iştah açıcı duruyor ;)

    YanıtlaSil
  2. tavsiye ederim tuğbacığım en kısa zamanda dene canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...