Twitter

7 Mart 2015

TRİLEÇE






Malzemeler:

7 yumurta akı
7 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket Vanilya



Süt sosu için;


500 ml süt
400 gr krema
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket Vanilya
Hazır karamel sos



Yapılışı:

Yumurta akını 3-4 dakika çırpın üzerine şeker ekleyip 8-9 dakika daha çırpın. 
Yumurta sarılarını ilave edip az miktarda çırpın
Elemiş olduğumuz unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip 1 dakika çırpın ve ardından spatula ile karıştırın,
Yağlı kağıdı koyduğumuz kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 160° fırında 35-40 dakika pişirin,
Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp aynı kalıba ters şekilde yerleştirin.

Sosun hazırlanması:

Sütü şeker ile birlikte ısıtın
Şeker eridikten sonra ocaktan alıp üzerine krema ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Pandispanyamıza kürdan veya bıçak ile delikler açın ve üzerine sosu dökerek çekmesini bekleyin sonra karameli üzerinde gezdirin ve devamında buzdolabında 1 gece dinlendirin.

Hafif ve lezzetli eminim çok beğeneceksiniz.. Afiyet olsuun.. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...