Twitter

26 Ocak 2012

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
115 gr margarin
Yarum su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta 1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
4-5 damla limon suyu

 

Üzeri İçin

Haşhaş
Çörek otu
Susam
Yumurta sarısı

Hazırlanışı;

      Fırını 190 dereceye ayarlayın. Margarini eritin. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta, yumurtanın akı ve tuzu ilave edip çırpın.
      Un, karbonat, limon suyu ve kabartma tozu ile baharatları ekleyip iyice yoğurun.
      Hamuru mutfak tezgahının üzerinde merdane yardımıyla açıp çeşitli kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, çörek otu ve susam serpiştirip 20 dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.

Afiyet Olsun....













 
 

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayımı yudumluyorum ve uzanıp birkaç tane alasım geldi..
      Nasılda yakışırdı ama..:))
      Ellerine sağlık canım..

      Sil
  2. çok severim tuzlu kurabiyeleri,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,iyi haftalar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...